Sabaton + Accept till Örebro den 19/3

sabaton-2016SABATON PÅ STOR SVERIGETURNÉ I VÅR

Äntligen är det dags för Sveriges populäraste hårdrocksband SABATON att ge sig ut på en stor Sverigeturné. Efter Europaturnén i början av 2017 kommer bandet hem för åtta datum i mars / april för att supporta det nya albumet ”The Last Stand”.

Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras platinasäljande skiva ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan. ”Carolus Rex” följdes upp med guldsäljande ”Heroes” och bandet är nu åter högaktuella med purfärska albumet ”The Last Stand” vilket släpptes i fredags (19/8).

SABATON turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivaler vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD:n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2014 och nu är det alltså dags igen. Den här gången har SABATON med sig legendariska Accept som support under hela turnén, vilken går under namnet ”The Last Tour”.

”Det var många år sedan vi körde en turné som täckte hela Sverige, så det känns grymt att göra denna i vinter. Inte sedan 2012 har vi gjort något liknande och det är flera städer vi sällan besökt. Denna sväng blir den största vi gjort i Sverige och inkluderar inga andra än Accept som vårt förband, samt ett band till som vi kommer presentera senare i höst. Vi har heller aldrig tagit med oss en sådan produktion ut på turné som det blir denna gång.” /Pär Sundström, SABATON

Biljetterna till turnén släpps fredagen den 26 augusti kl 10.00.

SABATON VÅRTURNÉ 2017:

17 mars Norrköping, Himmelstalundshallen
18 mars Sandviken, Göransson Arena
19 mars Örebro, Conventum Arena
22 mars Lund, Sparbank Skåne Arena
24 mars Stockholm, Hovet
25 mars Göteborg, Frölundaborg
31 mars Umeå, Energi Vind Arena
1 april Luleå, Energi Arena

SABATON är:

Pär Sundström – Bas
Joakim Brodén – Sång
Chris Rörland – Gitarr
Hannes Van Dahl – Trummor
Tommy Johansson – Gitarr

Se även för biljetter och mer info:

www.sabaton.net

www.facebook.com/sabaton

 

The Fooo Conspiracy till Örebro den 29/10!

TheFoooConspiracy_Gruppbild_2The Fooo Conspiracy
Conventum Kongress, 29/10, 19:00
Biljetter: 425kr + avgift

Biljetter släpps Onsdag 1/6 kl 10:00!!! Köp era biljetter genom att klicka HÄR!

Ibland kan musik väcka en rörelse. Det är precis vad som hände i Sverige när The Fooo Conspiracy började sin resa 2013 genom att uppträda på Stockholms gator och engagerade så kallade ’Foooers’ som idag finns över hela världen.

The Fooo Conspiracy består av Felix Sandman, Oscar Enestad, Oscar ’Ogge’ Molander & Omar Rudberg. Att vara förband till Justin Bieber’s konsert i Globen, ’Special guest’ på One Direction’s show i Sverige var bara början för gruppen som nu sålt ut två turnéer och Globen med sin egna show ’The 5th Element’. De har redan hunnit bli tilldelade priser som ’Årets Innovatör’ på Grammisgalan, ’Årets konsert’ och ’Årets Fans’ på Rockbjörnen samt MTV EMAs ’Best Swedish Act’, för att nämna några.

Sedan globen har all tid spenderats i studion för skapandet av det kommande albumet. Första smakprovet fick vi tidigare i år när de släppte låten ’My Girl’ men även uppföljaren ’Summer Love’, producerad av Andrew Taggart och som ingen mindre än Jan Gradvall tippar att bli ’en av sommarens största hits’.

2016 började bra med en placering på Billboard Twitter Emerging Artists där de höll sig kvar i hela sex veckor, dessutom vann de ytterligare en EMA för ’Best Swedish Act’. Man har inte heller kunnat undgå deras spanska inslag i de senaste låtarna och det verkar som om bandets musik även väckt rörelse i Latinamerika.

Royal Republic till Frimis Salonger i Örebro den 7/12!

Royal Republic, 2015Royal Republic, 7/12, 19:00
Frimis Salonger
195kr + avgift
18 år

Köp biljetter genom att klicka HÄR!

Bandet säljer själva också en VIP-uppgradering med meet & greet och lite annat godis. För att köpa detta klicka HÄR! OBS att vanlig entrébiljett behöver köpas för att komma in.

Royal Republic med fyra nya Sverigedatum i december!

Royal Republic återvänder till Sverige i december för fyra nya datum i Uppsala, Örebro, Borlänge och Karlstad.  Bandet som i början av året släppte nya albumet ”Weekend Man” gjorde nyligen tre bejublade sverigespelningar i maj med två utsålda gig i Göteborg och Malmö.

Royal Republic har genom åren etablerat sig som ett av Sveriges flitigaste och bästa liveband. Med över 600 spelningar i ryggen har de erövrat stora delar av Europa med spelningar på några av Tysklands största festivaler som bl.a. Hurricane Festival som bandet återvänder till i juni. Bandet har ett fullspäckat spelschema för sommaren som följs upp av en Europaturné i höst med de avslutande datumen i Sverige. Royal Republics Sverigedatum hittar ni här:

Frimis Salonger, Örebro 7/12
Katalin, Uppsala 8/12
Liljan, Borlänge 9/12
Konsthallen, Karlskrona 10/12

Royal Republic slog igenom 2010 med debutalbumet “We Are The Royal” som innehöll hitsinglarna “Full Steam Spacemachine” och “Tommy-Gun” som nått nästan 9 miljoner streams på Spotify. Bandet fick bl.a. tre #1 singlar på Bandit Rocks ”Most Wanted” lista och singeln ”Tommy Gun” gick in som #1 på MTV Rock Charts. Andra albumet ”Save The Nation” släppte 2012. Bandets tredje album ”Weekend Man” släpptes den 26 februari i år med singlarna ”When I See You Dance With Another” och ”Baby” som spelats friskt på bl.a. Bandit Rock.

Powerwolf & Civil War till Frimis Salonger!

powerwolf-2015-1Powerwolf + Civil War
Frimis Salonger, 21/10, 19:00
295kr + avgift
18 år

Köp biljetter online genom att klicka HÄR!

2013 slog det tyska power metalbandet Powerwolf igenom rejält med albumet ”Preachers of the night” som förärade dem en listetta på hemmaplan.

Sedan 2013 har de också besökt Sverige minst en gång per år. 2016 blir inget undantag då det nu står klart att Powerwolf gör tre Sverigespelningar i oktober. Bandet släppte 2015 sitt senaste album ”Blessed & Possessed” och senast de besökte Sverige var i somras på Metallsvenskan, nu återvänder till Örebro men också till Stockholm och Göteborg.

Förband dessa tre kvällar blir Civil War från Dalarna som består av ex-medlemmar från Sabaton och dessutom Astral Doors frontman Nils Patrik Johansson på sång. Gruppen är aktuella med albumet ”Gods & Generals” uppföljaren till debuten ”The killer angels”.