En galen legend – del 2

En galen legend – del 2

Med en man som gjort så många knäppa saker är det svårt att få plats med allt i en enda vända, det är nästa så att man behöver en liten stund för att smälta det man precis läst och skratta av sig åt tokigheterna innan man kan fortsätta och ta in de andra knäppa saker han gjort. För mig som skriver är det så att jag ibland finner mig själv stilla i skrivandet eftersom skrattet inte kan hållas borta, bara tanken på hur de satanister som satt utanför hans hotellrum såg ut när han från ingenstans började skråla på Happy Birthday får mig att fnissa för mig själv bland folk.

Inget straff utan hämnd

Som jag nämnde förra gången började hans galna liv redan innan han blev artist, i skolan fick han ofta en smäll på rumpan med en stor bit trä av sin slöjdlärare. Man kan inte ens börja föreställa sig Ozzy som någon som tar emot sitt straff och lär sig något från det, redan i unga år var han en rebell som gick sin egen väg. Så för att hämnas på sin slöjdlärare brukade han värma en penny i 3-4 minuter för att sedan smyga ner dem i lärarens kateder, tillslut blev läraren så nyfiken att han plockade upp pennyn, detta bara för att genast ångra sig då han brände fingrarna.

Udda arbete för en tonåring

Udda arbete för en tonåring

Udda arbete för en tonåring

I tonåren, innan karriären som musiker, fick Ozzy arbete på ett slakthus. Det blev hans uppgift att döda kossorna genom att skjuta dem i huvudet med en pistol som avfyrade en stålspik, ibland kunde det sluta med att Ozzy var täckt med blod och inälvor. Detta skulle vara en hemsk upplevelse för de flesta människor, men han om någon är en man som inte påverkas så lätt som andra kanske gör. Nerver av stål kan man absolut säga att denna man har.

En rolig turné

Livet på vägarna är tufft, man är borta från familjen under längre perioder och det kan lätt bli ensamt på vägarna. Det krävs mycket för att kunna stå emot de fans som praktiskt taget kastar sig över en när man är på turné, men avhållsamhet var ingenting som Ozzy sysslade med. I slutet på en Amerikaturné 1972 hade Ozzy testkört groupies under flera månader, detta gjorde att han behövde en penicillinkur innan han kunde återvända tillbaka hem till sin fru igen.

Okonventionell djurborttagning

På den tiden hade han och frugan Thelma en hel del nya bilar, en av dessa var en Mercedes som tillhörde Thelma. Från ingenstans fick denna bil en massa repor på sig, Ozzy satte igång och undersökte hur de uppstod och upptäckte hemlösa katter som klättrade på den under tiden den stod i garaget. För att få ett slut på detta smög han en natt ut till garaget, väl där drog han fram sin pistol och sköt så många katter han kunde. Inte den vanligaste eller bästa metoden för att bli av med ett sådant problem, men det är inte heller ett sätt som förvånar med tanke på hans arbete på slakthuset.