Kontroversiell artist – Marilyn Manson

Kontroversiell artist - Marilyn Manson

Marilyn Manson föddes den 5 januari 1969 i Ohio i USA. Marilyn heter egentligen Brian Warner. Denna man är en rocksångare

Kristna skolan

Marilyn gick på en kristen kyrka. På denna skola var det ett stort förbud mot rockmusik. Tack vare detta förbud började han skolka och började därefter sälja skivor som innehöll rockmusik till eleverna på skolan. Han blev relegerad efter det och då började han på Glen Oak High School. Lite innan han började på denna skola så började han inse att djävulen finns överallt, vilket uteslutade med att han slutade bry sig om att tro på Gud. Marilyn kände sig mer fri på Glen Oak High School då det var en kommunal skola. Han kunde nu lyssna på vilken musik han än vela. Det var ungefär vid denna tid som Marilyn gick på sin första konsert. Denna konsert var med KISS. Det var senare på college som Marilyn och hans kamrater som han hade fått sen han började där skapade sitt allra första band. Marilyn Manson & The spooky kids hette deras dåvarande band.

Produktionen

konstigt mode

konstigt mode

Marilyn använder sig utav ganska mycket smink och olika färgade linser som endast visar pupillerna. Sminket som han använder är puder, dipliner, ögonskugga (för det mesta självlysande) och sedan ganska mycket läppstift. Marilyn använder sitt läppstift utanför hans originala läpplinjer, han gör detta för att få läpparna att se större och fylligare ut. Marilyn har en ganska speciell stil, han har ett utseende som liknar Alice Cooper. Något som han var bra på var att ändra genre på nästan varje skiva som släpptes, men oftast blev det antingen hårdrock eller metal. De instrument som bandet spelar väldigt ofta är trummor, gitarr, keyboard och bas. Marilyn Manson är självklart sångaren, Tim Sköld är gitarrist, trummis är Ginger Fish och basen sköts av Twiggy Ramirez. På konserterna blir det väldigt mycket ljus- och färgeffekter, vilket gör att konserterna blir unika. Marilyn gör väldigt ofta klädbyten under en konsert. Hur man skulle kunna förklara bandet är att Marilyn är aggressiv på ett positivt sätt, och ibland är alla i bandet påverkade av alkohol eller droger. Något som Marilyn ofta gör är att han springer ned till publiken och sjunger personligen till folk, sedan gör han olika gester för dem under sina konserter. Detta är något som inte vakterna tycker om, så varje gång Marilyn gör dessa gester mm försöker vakterna ta upp honom på scenen igen, men då stretar sångaren emot.

Alla har ett artistnamn i bandet. Dessa artistnamn består utav första namnet från någon kvinnlig sångare/skådespelare/modell, sedan var andra namnet från en seriemördare. Ett exempel, Marilyn Manson fick sitt namn av Marilyn Monroes vilket förnamnet var från en skådespelare, och efternamnet kom från Charles Manson som är en seriemördare och en sektledare.

Priser

Bandet har vunnit sex olika priser, och dem är ”Song of the year” 1993, tre stycken ”Band of the year” 93, 94 och 1996, ”Maximum Vision Award” vann dem 1998 och sist men inte minst ”Best Clip för genre hardrock/metal” 1998.