Stephen King – kungen av skräck 3

Stephen King – kungen av skräck 3

King börjar sin karriär som författare

Kings karriär som författare börjar när han är 12 år. Han fick då en skrivmaskin och började skriva berättelser. De berättelser han skrev ihop skickade han till tidningar, men han fick aldrig någon publicerad. Det här var inget som fick honom att ge upp utan han sökte nya vägar att få ut sina historier. Han började nu sälja dem till sina klasskamrater, men efter ett tag satte rektorn stopp för det. King var ihärdig och kämpade vidare trots motgångar. När han var 14 år skrev han en tidsskrift som var satirisk och tryckte upp.

började när han bara var 12

började när han bara var 12

The village Vomit kallade han den och målet för satiren var lärarna på High School. Det här gjorde naturligtvis att han hamnade i lite knipa när ett av numren hamnade hos en av de som jobbade där. Även om det här skapade lite problem för King var det ändå något som hjälpte honom i sin väg framåt. Syokonsulenten hjälpte honom att få börja skriva om sport på ett litet magasin. Redaktören tog hand om King och han lärde sig mycket under tiden. Den första berättelse som King skrivit som blev publicerad kom ut 1965. Det var I was a Teenage Graverobber som gavs ut. När King började på college var han mycket aktiv i skoltidningen. Han hade till och med sin egen spalt under de sista åren. Den hette King´s Garbage.

Efter skoltiden

När han tagit examen började han jobba på en beninstation och ett tvätteri. Han träffa Tabitha Spruce och de gifte sig strax därefter. Tillsammans fick de tre barn, en dotter och två söner. En vändpunkt i karriären var när han fick jobb som lärare på en skola. Varje dag efter jobbet satte han sig och skrev nere i skolans pannrum. King skrev mycket, men allt han skrev blev refuserat. Han började gå in i en depression och var mycket besviken. Vändningen kom tack vara hans fru. King hade påbörjat Carrie, men efter några sidor tyckte han att det var dåligt och slängde det i soporna. Frun hade senare hittat dem, läst igenom och tyckte att det var bra. Hon satte en lapp på sidorna och skrev Snälla fortsätt, det är bra. King fortsatte på berättelsen och när han skickade in den blev den antagen. King kommer mycket väl ihåg den dagen som Tabitha ringde upp honom på jobbet och berättade att hon hade fått ett telegram. Det var från Bill på Doubleday book som hade skrivit “”Carrie” officiellt en Doubleday book. $2500 i förskott mot royalties. Grattis grabben – framtiden ser ljus ut. Bill'”.

King skriver under pseudonym

King skrev även under ett pseudonym, Richard Bachman. Det var när en bibliotekarie hittade bevis för att det faktiskt var King som hade skrivit Bachmans böcker som försäljningen där tog fart. Det var inte förrän 1985 och under den tiden sålde Bachmans böcker i några få tusen exemplar. Direkt efter att det hade framkommit att King var Bachman steg försäljningen med tio gånger.